VEG.SE Vegetariskt Ekologiskt Giftfritt

En strävan efter efter en hållbar livsstil och en livsduglig planet

Lustväxthus kombinerer nytta med nöje

by admin - juli 28th, 2013.
Filed under: Ekologiskt, Giftfritt, Miljövänligt.

Att odla sina egna grönsaker är bra både för hälsan och miljön.
Dels får man naturlig varadagsmotion när man odlar sitt trädgårdsland och om man inte använder bekämpningsmedel får man närodlade giftfria grönsaker som man kan plocka direkt från sitt eget land.
Dels undviker man långa transporter, både från bonden till butiken men man kan också själv spara in några resor till butiken genom att ha de mest använda kryddorna och grönsakerna tillgängliga i trädgården.
Genom ett växthus i trädgården kan man förlänga odlingssäsongen och dessutom få tillgång till grönsaker och frukter som man annars inte hade kunnat odla i Sverige.

Men trädgården ska också vara en plats för rekreation och avslappning. En plats att njuta och vila upp sig. Även om det regnar eller blåser vill man naturligtvis kunna njuta i sin trädgård. Där har lusthuset traditionellt varit en naturlig oas. En sex eller åttakantig byggnad som skyddar mot vind och regn.
Den moderna trädgårdsägaren ser naturligtvis möjligheten att kombinera dessa funktioner i ett lustväxthus som både fungerar som en plats för avkoppling men även ger möjlighet till odling.
Läs mer om lustväxhus.

Leave a Reply