VEG.SE Vegetariskt Ekologiskt Giftfritt

En strävan efter efter en hållbar livsstil och en livsduglig planet

Veganska, vegetariska och rawfood-restauranger i Sverige med det lilla extra

by admin - juli 9th, 2018.
Filed under: Ekologiskt, Giftfritt, Vegetarisk mat.

Rawfoodhouse i Malmö
På rawfoodhouse i Malmö är allt gluten och mejerifritt och utan raffinerat socker. Råvarorna är ekologiska och närproducerade och ej upphettade över 42 grader Celcius. Bl.a. med brunchtallrik lördagar och söndagar.

The raw kitchen i Malmö

Rawpizzas, vegansk osttallrik eller tirawmisun. Eller välj the raw kitchen experience om du är ny inom raw food eller vill pröva lite av varje.

Ginger hälsobar i Helsingborg
Här kan du plocka ihop din egen sallad och välja bland en mängd sallader och röror. Eller varför inte en smoothiebowl eller raw-food bakverk. Vegansk raw-food utan gluten, laktos och raffinerat socker.

Blackbird i Göteborg

Startade som ett kooperativ av fem eldsjälar och kunde med crowdfunding etablera sig och serverar husmansinspirerad veganmat i avslappnad och punkig miljö.

Oas i Kalmar

Serverar läckra raw-food bakverk och veganska wraps.

Open new doors i Göteborg och Mjölby
Råa ekologiska och veganska rätter och desserter på tyska bron i Göteborg
I Mjölby finns Open new doors bakery och bahnhof på mjölbyvägen 8.

Mums vegansk mat i Katrineholm
Catering av vegansk mat och veganskt café på drottninggatan i Katrineholm.

Delivore i Stockholm
Här kan du avnjuta både varma och kalla rätter, desserter och ”mylkshakes”. Drivs av goodstore på Åsögatan och Hornsgatan i Stockholm där du också kan köpa ekoprodukter.

Rutabaga i Stockholm
För finsmakaren så finns den exklusiva lakto ovo vegetariska restaurangen Rutabaga på anrika Grand Hotel i Stockholm. Rutabaga öppnades 2017 av michelinstjärnbelönade stjärnkocken Mathias Dahlgren som också har gett ut boken med samma namn med recept från Rutabaga.

It´s pleat i Stockholm
H&M:s nya kafé på drottninggatan serverar god hälsosam lunch. Ekologiska juicer och smoothies, vaganska sallader och sandwichar, raw-food fika och även nyttiga frukostar.

Zest i Karlstad
Färgglad superfood med massor av veganska alternativ och raw-food desserter. Dessutom ekobutik och hälsostudio med skönhetsbehandlingar.

Gott & reco i Falun
Ekofik med pokebowls, soppluncher, rawcakes och glutenfritt bröd. Tar även emot beställningar som levereras med elcykel.

Tant Anci & fröken Sara i Sundsvall
Hälsosam,närproducerad och ekologisk mat. Veganskt och vegetariskt samt hemmagjorda bakverk och ekologisk glass. Dessutom en ekobutik.

Comments are closed.