Vegoburgare ( Rödbets- och linsburgare)
by admin - september 7th, 2017.Filed under: Recept, Vegetarisk mat.
Rödbets- och linsburgare
200g rödbetor
1 vitlöksklyfta
200g groddade linser eller groddad quinoa
2 dl havregryn
1 ägg
1 msk hackad basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar
150 g fetaost
2 msk pinjenötter eller valnötter
Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn. Skala och riv eller pressa vitlöken. Mixa linsgroddarna i matberedare eller stavmixer. (quinoa behöver inte mixas).
Tillsätt rödbetsriv, vitlök, havregryn, ägg, basilika, salt och svartpeppar till linshacket. Mixa till en smet.
Lägg smeten i en bunke.
Smula ner fetaost och pinjenötter och vänd runt. Låt vila 15 min.
Forma smeten till 4 burgare.
Stek i rikligt med olja i stekpanna. ca 4 min. på varje sida.
Servera med burgarbröd och t.ex. groddar, skott, avokado, tomat, gurka, sallad etc.