VEG.SE Vegetariskt Ekologiskt Giftfritt

En strävan efter efter en hållbar livsstil och en livsduglig planet

Cerveras sortiment ”bättre val”

by admin - oktober 8th, 2020.
Filed under: Hållbarhet.

Ett enkelt sätt för att minska på klimatavtrycket är att minimera slit-och-slängkonsumtionen. Genom att konsumera mer medvetet och investera i kvalité som håller över tid spar man både pengar och på jordens resurser.

För att göra det enklare att handla hållbart hos Cervera har man infört märkningen ”Bättre Val”.
Märkningen ges till produkter som på olika sätt tar extra hänsyn till människan och miljö.

För att en produkt ska märkas med Bättre Val hos Cervera ska den uppfylla något av följande kriterier:

Produkten är ekologisk
Produkten har tillverkats av råvaror eller ingredienser som har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. För att vi ska ge en produkt märkningen Bättre Val inom denna kategori ska den vara ekologiskt certifierad av en etablerad ekologisk certifieringsorganisation.

Produkten är miljömärkt
Produkten har tillverkats med extra hänsyn till dess miljöpåverkan under produktionen. En produkt som märks med Bättre Val inom kategorin Miljömärkt har blivit granskad och godkänd av en oberoende part som kontrollerar varans miljöpåverkan.

Produkten är tillverkad av återvunna material
Produkten är helt eller till största delen tillverkad av återvunnet material vilket minskar användningen av naturresurser och energi. I produktion återvinns kasserade och reklamerade produkter för tillverkning av nya. Produkten ska dessutom vara helt återvinningsbar. 

Produkten tillverkas med socialt ansvar
Produkten är framtagen med stor hänsyn till de som arbetar med tillverkningen. Alla anställda ska bland annat ha rättvisa villkor och en bra arbetsmiljö. De varor som får märkningen Bättre Val med hänsyn till det sociala ansvaret granskas av oberoende organisationer.

Handla här

Comments are closed.