VEG.SE Vegetariskt Ekologiskt Giftfritt

En strävan efter efter en hållbar livsstil och en livsduglig planet

Sponsrad video: Systrar Unga

by admin - maj 13th, 2015.
Filed under: alkohol, Sponsrade inlägg.

Alkohol har varit en stor stötesten i debatten om hälsa och samhälle. Flera studier, som visserligen har ifrågasatts på senare tid har visat vissa positiva häloseffekter av t.ex. ett visst intag av vin, samtidigt som samhällsstudier visar att alkholkonsumtionen kostar samhället stora pengar.
En sak som de flesta är överens om är iallfall att minderåriga inte bör dricka alkohol. Ändå är det många föräldrar som bjuder, eller ger sina barn alkohol.

En del tänker att ”de får ju ändå tag på det”. Men faktum är att de allra flesta minderåriga som dricker alkhol får det genom någon de känner. En ny undersökning visar att ca två tredjedelar av de 16-åringar som dricker alkohol skulle avstå om de inte fick den genom någon de känner. Så det gör en stor skillnad att säga nej. Många föräldrar tänker också att det är bättre att barnen får prova alkohol under ordnade former, men även här visar studier att de som blir bjudna på alkohol hemma, dricker mer och oftare även i andra sammanhang jämfört med de familjer som har nolltolerans hemma.

Sponsrat inlägg.